وام 2 ميلياردي مسكن براي نخبه گان رتبه هاي زير 2000
معاون توسعه بنياد ملي نخبگان گفت: تسهيلات مسكن نخبگان براي سال جاري عدد ۲۰۰۰ فقره و مبلغ ۲ ميليارد تومان با نرخ سود ۲۳% و دوره بازپرداخت حداكثر ۲۰ سال است كه با معرفي بنياد، توسط بانكهاي عامل به مشمولان پرداخت ميشود.
به گزارش گروه اجتماعي خبرگزاري تسنيم، نشست معاون توسعه بنياد ملي نخبگان با نمايندگان بانكهاي عامل (ملي، رفاه كارگران، صادرات، سپه، تجارت، ملت، مسكن)، با موضوع بررسي راهكارهاي رفع موانع و مشكلات در اعطاي تسهيلات ساخت، خريد و وديعه مسكن نخبگان و استعدادهاي برتر برگزار شد.
فرشاد سليماني معاون توسعه و مديريت منابع بنياد ملي نخبگان در اين نشست گفت: به استناد مصوبه هيئت وزيران، نخبگان و استعدادهاي برتر مورد حمايت بنياد ملي نخبگان از تسهيلات ساخت/ خريد/ وديعه مسكن بهرهمند ميشوند. بر اساس مصوبه ياد شده هرسال شوراي پول و اعتبار تعداد سهميه و مبلغ تسهيلات مسكن نخبگان و استعدادهاي برتر را تعيين و به بانكهاي عامل ابلاغ مي كند.
وي ادامه داد: تسهيلات مذكور براي سال جاري عدد 2000 فقره و مبلغ 2 ميليارد تومان با نرخ سود 23% و دوره بازپرداخت حداكثر 20 سال است كه با معرفي بنياد، توسط بانكهاي عامل ( بانك ملت، سپه، تجارت،مسكن، صادرات، ملي و رفاه كارگران) به مشمولان پرداخت ميشود.
سليماني با اشاره به لزوم حمايتهاي مادي و معنوي از نخبگان توسط دستگاههاي مسئول گفت: با توجه به اينكه موضوع تأمين مسكن يكي از مهمترين دغدغههاي اين قشر فرهيخته است، لذا تسهيل شرايط اعطاي وام از مهمترين مسائل پيش روي بنياد است.
نخبگان مهمترين سرمايه ها و ثروت كشور به حساب مي آيند
وي ادامه داد: برخي از وامهايي كه در كشور پرداخت ميشوند جنبه سياستي دارند و نميتوان به آنها به عنوان تسهيلات اعتباري نگاه كرد. چرا كه نخبگان به عنوان يكي از مهمترين سرمايهها و ثروت كشور به حساب ميآيند و تلاش براي نگهداشت آنان در كشور جزو سياستهاي اصلي بنياد است.
سليماني جلوگيري از خروج نخبگان و ايجاد رضايت نسبي در ايشان را يكي از اهدف از اعطاي تسهيلات مسكن به نخبگان برشمرد و گفت: متاسفانه با توجه به مشكلات پيش روي اين عزيزان، يكي از عوامل نارضايتي در جامعه هدف، تسهيلات مسكن است. عمده اين نارضايتيها ناشي از شرايط سختگيرانه برخي بانكها است كه از آن جمله ميتوان به مواردي همچون عدم اعطاي تسهيلات، درخواست فيش حقوقي به مبلغ چندين برابر قسط ماهيانه، لزوم خريد خانه به ارزش بيش از 7 ميليارد تومان، داشتن گردش حساب بالا در بانك و ... اشاره كرد.
درخواستهاي غيرمنطقي برخي بانكها از متقاضيان
سليماني در ادامه افزود: البته برخي از شرايط همانند داشتن فيش حقوقي معادل اقساط ماهيانه وام كاملا منطقي است اما درخواستهايي همچون فيش حقوقي با مبلغ بسيار بالاتر از اقساط و يا ملكي به ارزش چندين برابر وام دريافتي منطقي نيست كه عملاً به معناي عدم پرداخت تسهيلات است.
معاون توسعه بنياد ملي نخبگان در ادامه با بيان اينكه شرايط بانكها با يكديگر متفاوت است، گفت: اين عدم هماهنگي باعث ميشود متقاضيان به دليل شرايط سختگيرانه برخي از بانكها، صرفاً مايل به استفاده از تسهيلات يك بانك باشند و تمامي فشار مالي به يك بانك وارد ميشود. بنابراين لازم است براي ايجاد وحدت رويه، تدابيري انديشيده شود.
توصيه مهم به متقاضيان دريافت وام مسكن نخبگان براي پيشگيري از مشكلات احتمالي
سليماني در ادامه با تاكيد بر اينكه ضروري است براي پيشگيري از مشكلات احتمالي، نخبگان متقاضي دريافت وام پيش از اقدام به عقد مبايعه نامه و خريد ملك از شرايط بانكها اطلاع كافي داشته باشند، گفت: سقف وام مسكن نخبگان دو ميليارد تومان است كه در بهترين حالت اقساطي نزديك به 40 ميليون تومان خواهد داشت، از اين رو توصيه بنياد ملي نخبگان به متقاضيان درخواست اين است كه ميزان رقم تقاضاي خود را متناسب با حقوق دريافتي در نظر بگيرند و همچنين پيش از اقدام به خريد ملك از شرايط بانكها بطور كامل مطلع شوند چراكه بانكها براساس ضوابط خود عمل ميكنند و اين شرايط ممكن است با شرايط مطلوب و متناسب متقاضي متفاوت باشد.
در اين نشست، نمايندگان بانكهاي عامل نيز به بيان نكات خود پرداختند و عنوان كردند: در حال حاضر بانكها به دليل كمبود نقدينگي با ناترازي و يا تراز منفي مواجه هستند كه اين امر باعث شده در برخي موارد يا امكان پرداخت تسهيلات مسكن به نخبگان را نداشته باشند و يا در صورت پرداخت نيز شرايط خاص خود را كه توسط هيئت مديره به شعب ابلاغ ميشود، اعمال كنند.
كمبود منابع و ناترازي
در ادامه بيان شد: كمبود منابع قابل تخصيص حتي موجب بسته شدن روند اعطاي تسهيلات تكليفي نيز شده است. به عنوان مثال برخي بانكها به دليل كمبود منابع و ناترازي، قادر به پرداخت تسهيلات دو ميليارد توماني مسكن نيستند و در تلاش براي رفع مشكل هستند ولي با توجه به منابع و مصارف، رفع مشكلات چندان ساده نيز نخواهد بود. از طرفي ديگر مبلغ دو ميليارد توماني تسهيلات مسكن نخبگان معادل حدوداً 7 فقره تسهيلات خرد بانكي است كه با پرداخت آن، عملاً امكان پرداخت وام خرد به 7 نفر ديگر از مشتريان بانك از بين ميرود كه شرايط نامناسبي را به وجود مي آورد.
در ادامه با اشاره به اينكه بانكها به دليل محدوديت منابع مجبور هستند از ميان مشتريان خرد و مشتريان اعتباري، مشترياني را در اولويت قرار دهند كه سالهاست نزد بانك حساب دارند و بانك از بازپرداخت اقساط تسهيلات آنان مطمئن است (مشتريان اعتباري) افزوده شد: بنياد ملي نخبگان نيز ميتواند براي منابع در اختيار خود نسبت به انعقاد تفاهم نامه با بانكها اقدام و منابع خود را در ميان آنها توزيع كند و اينكار تاثير به سزايي در ايجاد مطلوبيت براي بانكها براي اعطاي تسهيلات خواهد داشت.
ضوابط و شرايط اعطاي تسهيلات در قالب يك دستورالعمل واحد از سوي بانك مركزي به بانك ها ابلاغ شود
نمايندگان بانكهاي عامل در اين نشست به جاي خالي نمايندگان بانك مركزي اشاره و بيان كردند: چنانچه بانك مركزي تسهيلات مسكن نخبگان را خارج از رشد ترازنامه بانك در نظر بگيرد، بانكها بهتر ميتوانند خدمات ارائه دهند.براي وحدت رويه بين بانكها نيز لازم است ضوابط و شرايط اعطاي تسهيلات در قالب يك دستورالعمل واحد از سوي بانك مركزي به بانكها ابلاغ شود.
در اين نشست مقرر شد بنياد با مكاتبه با بانك مركزي مواردي را درخواست كند كه از جمله آن ميتوان به مستثني شدن تسهيلات ساخت/ خريد/وديعه مسكن نخبگان از رشد ترازنامه بانكها، در نظر گرفتن مشمولان اين تسهيلات به عنوان اقشار خاص، تسهيل شرايط اعطاي تسهيلات من جمله فيش حقوقي، ارزش ملك تضامين لازم و غيره و ابلاغ آن در قالب دستورالعمل يكسان به كليه بانكهاي عامل به منظور ايجاد وحدت رويه در بانكها اشاره كرد.
برچسب: ،